Een blik in de Tweede Kamer

Een blik in de Tweede Kamer

Ga via de bekende roltrap naar de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer is dagelijks tijdens alle openbare vergaderingen geopend voor publiek. Op de avond van Museumnacht wordt er niet gedebatteerd, maar is er een bijzonder programma opgesteld. Zo kun je onder het genot van een drankje rustig het gebouw van de Tweede Kamer bekijken. En speciaal voor Museumnacht is langs de bekende roltrap de video-installatie van Karel van Laere geplaatst. Het werk heet Slow Rise en geeft een realistisch beeld van de miljoenen mensen die zich dagelijks in Taipei City verplaatsen, in een goed georganiseerde chaos. Diezelfde roltrap brengt je naar de tribune van de plenaire zaal; het bekendste werkterrein van de Kamerleden. Hier staan rondleiders van ProDemos om alles uit te leggen over de zaal, van proces tot architectuur.

Sixties Escher projecties in de balkonzaal

Escher in het Paleis

Sculpture Highlights

Rondleiding