Emory Douglas: The Black Panthers

Emory Douglas: The Black Panthers

All power to the people!

All power to the people! Deze vurige strijdkreet van de The Black Panthers klinkt tot de dag van vandaag. Emory Douglas was een van de oprichters en Minister of Culture van ‘Black Panther Party For Self Defense’. Hij creëerde iconische beelden van de Afro-Amerikaanse strijd in de jaren zestig en zeventig. Douglas ontwikkelde een eigen grafische stijl die zeer herkenbaar blijft: een combinatie van rauwe en expressieve tekeningen. De tentoonstelling toont posters en kranten met provocerende beelden van de gewapende revolutie en documentatie. Op de foto’s van journalist Stephen Shames zien we de geschiedenis van de partij en hoe ze haar missie heeft ontwikkeld. Deze expositie over de meest invloedrijke Afro-Amerikaanse organisatie is voor voor het eerst in te zien in West Europa.

Escher. Eeuwigheid en oneindigheid

Escher in het Paleis

Wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van M.C. Escher

Flaming Outsider Art