Opening Museumnacht

Opening Museumnacht

Voor de opening van De Museumnacht 2017 zal de Statenpassage van de Tweede Kamer door Poetry Circle Nowhere worden omgedoopt tot Babs’ WOORDSALON.

In Babs’ WOORDSALON komen artiesten uit verschillende nesten samen: schrijvers, rappers, songwriters, poëten en andere woordkunstenaars. Gastvrouw Babs Gons – pionier op het gebied van spoken word – zal samen met  PINK OCULUS (solo), DEAN BOWEN, SJAAN en CESAR MAJORANA gaan freaken op het Museumnachtthema FREAK LIKE ME, in een spectaculaire, muzikale en poëtische jamsessie die je zeker niet wil missen!

bio's:

PINK OCULUS (solo)

Dit jaar breekt Pink Oculus in Nederland en daarbuiten door met haar hits als Sweat en Delicious. 'Delicious' is inderdaad het woord voor deze melange van hiphop, jazz, soul, funk en elektronica. Pink Oculus is het alter ego van de Amsterdamse artiest en producer Esperanza Denswil. Ze is een fonkelnieuwe, innovatieve artiest die het publiek vangt met haar mix van raps, slimme melodieuze songs en hypnotiserende act. Pink Oculus maakt snel naam door heel Europa met haar verlokkelijke liveshow.

DEAN BOWEN

Dean Bowen (1984) is een .poeet .performer .psychonaut. Hij publiceerde eerder gedichten op online platforms SampleKanon en Hard//Hoofd en in tijdschriften als nY en Kunsttijdschrift Vlaanderen. Zijn krachtige voordracht maakt hem een graag geziene gast bij verscheidene woordkunstpodia in Nederland en België. Zo was hij onder andere te zien bij Poetry International Festival Rotterdam, Read My World en Dichters in de Prinsentuin. Hij is de winnaar van de eerste Van Dale SPOKEN Award in de categorie 'Poëzie'. Ook is hij redacteur bij Perdu, een literaire stichting te Amsterdam die zich bezig houdt met poëzie en experiment. Zijn debuut zal in januari 2018 verschijnen bij Uitgeverij Jurgen Maas.

SJAAN FLIKWEERT

Sjaan is een danser, spoken word artiest en theater maakster die sinds 2009 voornamelijk bezig is met de cross-over van deze drie podium kunsten. In 2009 is ze begonnen met schrijven en voordragen als spoken word artiest bij Poetry Circle. PC is een collectief van performende schrijvers, die solo of in groepsverband poetische voordrachten/voorstellingen maken. Zo heeft ze op vele podia gestaan, o.a. Paradiso en de Stadsschouwburg Amsterdam en op vele festivals opgetreden met als hoogtepunt de Parade. Naast tal van optredens in Nederland heeft ze het podium beklommen in Belgie, Engeland, Italie, Portugal, Brazilie en Zuid-Afrika. In 2012 won ze de eerste Spoken Word competitie (Spoken) die in Nederland werd gehouden. Ze werkt voor Danstheater Aya, Poetry Circle en Clubspoken. Als docent wordt zij gevraagd door o.a. de Hogeschool van Amsterdam, de Theaterschool, de Rietveld academie en Willem de Koning om les te geven in Spoken Word en de kunst van het voordragen. Haar werk wordt beschreven als rauw, eerlijk en heel fysiek. In haar voordrachten stopt ze ritme, melodie en beweging. Haar voordrachten worden vaak beschreven als een dans met woorden.

CESAR MAJORANA

Cesar Majorana is schrijver, filosoof en tv-programmamaker. Hij presenteert voor de VPRO en werkte voorheen bij BNN en VICE. Momenteel is hij een van de nieuwe gezichten van LifeHunters. Cesar stort zich continu in een nieuw avontuur. Dat hij pas 20 is, zou je haast vergeten.

BABS GONS

Babs Gons is de spoken word pionier van Nederland. Eind jaren '90 organiseerde ze de Palabras avonden in Paradiso en zette deze kunstvorm in Nederland op de kaart. Later zette ze het landelijk netwerk Poetry Circle Nowhere op. Tegenwoordig is ze op elk zichzelf respecterend spoken word podium te vinden en deelt ze haar woorden op TV bij onder anderen De Wereld draait Door en  VPRO nachtzoen. Met Babs' WOORDSALON tourt ze dit jaar langs de festivals en nodigt ze elke edities andere poëten, schrijvers, rappers, songwriters en andere woordkunstenaars uit om samen met haar te reflecteren op verschillende actuele thema's.

POETRY CIRCLE NOWHERE

Babs' WOORDSALON is een productie van Poetry Circle Nowhere, spoken word productiehuis en landelijk netwerk van spoken word artiesten.

Belangrijke info

De opening vindt plaats op een speciale plek, namelijk de Statenpassage van de Tweede Kamer. Super Tof, theater in het hart van de democratie, maar er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

Om 18.30 uur gaan de deuren open.

Kom op tijd, want iedereen wordt even gescand.
Neem geen gekke dingen mee, dan ben je er zo doorheen. Maar vergeet niet je ID, daar kan naar gevraagd worden.
Het is geen probleem als je foto’s wilt maken voor je Insta. Heb je echter professionele plannen, stem dit dan even af met de organisatie.
Wie last minute voor de deur staat zou de opening wel eens kunnen missen....

De opening begint om 19.30 uur.

Vroege vogels hoeven zich niet te vervelen.

Er is muziek en een bar.  Ook is er om 19.00 uur een speciale rondleiding door de Tweede Kamer waarin een gids van ProDemos je razendsnel bijpraat over het bijzondere gebouw. Zelf kijken kan natuurlijk ook. De publieke tribune van de plenaire zaal, het bekendste werkterrein van de Kamerleden, is de hele avond voor publiek geopend.

Freaky fotoshoot

Museum Meermanno

Strike a pose

Verhaal op zaal: Tien topstukken on tour

Mauritshuis

Een Karel Appel naast Rembrandt? Een Picasso bij Jan Steen?

Matter

Het Nutshuis

Een presentatie van onderzoekende en narratieve fotografie.