Zaterdag 8 oktober 2022

RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis

In onze mooie stad staat één van de grootste kunsthistorische documentatiecentra ter wereld! Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, gevestigd in het KB-complex, beheert unieke archieven, documentatie- en fotomateriaal en de grootste kunsthistorische bibliotheek over de Westerse kunst. Dit varieert van de late middeleeuwen tot heden met een focus op de kunst van de Nederlanden in internationale context.

Naast schilder-, teken- en beeldhouwkunst, bestaan de collecties ook monumentale kunst, moderne media en vormgeving. Ze ondersteunen musea, universiteiten, veilinghuizen en andere instellingen, maar ook individuele onderzoekers of verzamelaars met het beschikbaar stellen hun collecties, kennis en publicaties.

hier te zien

No data was found