Veelgestelde vragen

#MNDH

antwoorden

FAq

Check hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Zit jouw antwoord er niet bij? Neem dan onderaan contact met ons op!

Museumnacht Den Haag is bij de vorige edities altijd een open evenement geweest waar je de vrijheid had om te gaan en staan waar en wanneer je maar wilde. Door COVID-19 zijn we genoodzaakt om deze editie ‘corona proof’ te maken. Om deze reden kun je dit jaar niet gewoon een entree ticket kopen, maar koop je een ticket voor een van de verschillende routes. Een route zal je langs 4 van onze deelnemers brengen. Op deze manier kun je vier nieuwe musea of culturele instellingen met hun tentoonstellingen en hun extra programma ontdekken.

Onze prioriteit is natuurlijk de gezondheid van onze bezoekers, vrijwilligers en het personeel van onze deelnemers. Al onze deelnemers hebben eigen richtlijnen die gevolgd moeten worden. Dit zal bij aankomst goed zichtbaar zijn, zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Alle activiteiten zullen ‘corona proof’ zijn. Dit betekent toffe, maar veilige activiteiten.

Wij willen je er daarnaast ook op attenderen om je altijd (bij een deelnemer of onderweg) te houden aan de richtlijnen van het RIVM:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Blijf thuis en verkoop je ticket veilig via Ticketswap indien je verkoudsheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest), koorts en/of benauwdheid ervaart
  • Was regelmatig je handen met zeep
  • Nies of hoest in je elleboog
  • Schud geen handen
  • Volg altijd de instructies van de MNDH-crew op

[De kaartverkoop gaat op 21 september van start]

Nadat je hebt gekeken welke route je wilt ontdekken tijdens MNDH kun je rechts boven in de hoek op die prachtige gele knop met ‘tickets’ klikken voor de ticket pagina. Hier kun je een e-ticket bestellen en betalen via IDEAL. Na betaling krijg je een bevestigings-mail met het e-ticket en ben jij ready voor MNDH.

Een ticket voor MNDH kost €15,- excl. service kosten.

Er zijn voor dit jaar geen kortingsacties. Ook de Museumjaarkaart is niet geldig tijdens MNDH. 

Helaas niet. Zowel de organisatie als de musea hebben financiële verplichtingen moeten aangaan om MNDH voor jullie mogelijk te maken. We zijn o.a. afhankelijk van de kaartverkoop om deze kosten te dekken. We snappen dat het een risicovolle tijd is, maar we kunnen jullie bij annulering niet tegemoet komen. Museumnacht Den Haag zal enkel geannuleerd worden wanneer de overheid dit verplicht stelt. 

Dit jaar geen polsbandjes. Op je ticket staat een schema met jouw gekozen route. De deelnemers zullen van tevoren jouw ticket checken.

De Museumjaarkaart is niet geldig tijdens MNDH.

Dit komt omdat MNDH niet een regulier museumbezoek is. Jullie zijn tijdens dit event na sluitingstijd welkom en de deelnemers organiseren een aanvullend programma. Daarnaast moet je, als organisatie, voor de Museumjaarkaart lid zijn van de Museumvereniging en dat zijn wij niet omdat we geen musea maar een evenement zijn.

Nee, dat is niet nodig. Je mag altijd aansluiten bij alle activiteiten van de deelnemers in jouw gekozen route.

In de vorige edities was er vervoer tussen de deelnemers in de vintage bussen van het Haags Busmuseum. Helaas is dit voor deze editie niet haalbaar vanwege de corona maatregelen.

Wat wij adviseren? Stap op je fiets of huur een OV-fiets en cruise van de ene deelnemer naar de andere locatie. Haal je gelijk een frisse neus, lekkâh toch..

MNDH is een initiatief van Stichting Haagse Museumnacht en Donkergroen creators.
Zij doen naast de organisatie ook de communicatie en de coördinatie.

Nou en of!! Laat hieronder van je horen en dan zullen wij contact met je opnemen.
Gaan we dan kijken over hoe we samen het leukste avondje Haagse kunst en cultuur mogelijk gaan maken!

nog andere vragen? Laat het ons weten!

Contact opnemen