Info

Veelgestelde vragen

Zaterdag 12 oktober 2024 van 20:00 tot 01:00 uur

Voor Museumnacht koop je een ticket waarmee je alle deelnemende musea op zaterdag 7 oktober 2023 tussen 20:00 – 01:00 uur kan bezoeken. Bij de informatie-/inwisselpunten ontvang je een polsbandje in ruil voor jouw ticket. Dit polsbandje geeft je toegang tot alle deelnemende musea en de programmaonderdelen.

Kom overdag op het Lange Voorhout langs en begin ’s avonds op ieder gewenst punt. Of kom bij een van de andere punten langs, net voor Museumnacht Den Haag:

Inwisselpunten

 1. Cluster Museumkwartier | 12:00 – 01:00 uur.
  Je vindt ons op de kruising Lange Voorhout/Toornooiveld, voor museum West Den Haag.
 2. Cluster Statenkwartier |  20:00 – 23:00 uur
  Je vindt ons bij de Pergola tussen het  Kunstmuseum en Museon
 3. Cluster Spui | 20:00 – 23:00 uur
  Je vindt ons voor Amare
 4. Cluster Den Haag Centraal | 20:00 – 23:00 uur
  Je vindt ons op het Prins Willem Alexanderhof, voor de ingang van KB/RKD/Literatuurmuseum.

  In het museum:

 5. Huis van het boek 20:00 – 23:00 uur
 6. Beeld & Geluid 20:00 – 23:00 uur
 7. Museum Sophiahof 20:00 – 23:00 uur
 8. Voorburg: Huygens Hofwijck 20:00 – 23:00 uur
 

Nee, je hoeft en kunt je niet vooraf inschrijven voor een specifiek programma. (Bijna) Alles gaat op basis van beschikbaarheid op de avond zelf. Dit doen we bewust, zodat iedereen gelijke kansen heeft op een plekje en we geen plekken vasthouden voor no-show.

De uitzondering daarop zijn de locaties Haagse Broeder, de street art tours en de Haagse Toren. Omdat je deze locatie enkel met een rondleiding kunt bezoeken, moet je hier wel voor reserveren. Bezoekers die t/m 1 oktober hun ticket kopen, krijgen een link om voor deze programma’s te reserveren. Koop dus snel je ticket!

Dit jaar openen maar liefst 37 kunst- en cultuurinstellingen hun deuren voor jullie. Bekijk het aanbod op de pagina MUSEA.

Dat doe je in onze app. Hier kun je een persoonlijk programma opstellen van jouw favoriete programmaonderdelen.

Download de app

TIP: Vergeet niet om je pushmeldingen aan te zetten. 
Zo kunnen we je tijdens de avond updates geven over druktes, programma wijzigingen etc.

Ontdek Museumnacht Den Haag op 7 oktober op een unieke en ludieke manier! Wij bieden drie bijzondere manieren om je van A naar B te brengen:

 1. Haags Busmuseum: Reis snel en direct tussen het Museumkwartier en Cluster Statenkwartier met onze nostalgische bussen. Vertrek elke 10 minuten vanaf het Lange Voorhout en het Kunstmuseum/Museon-Omniversum van 20:00 tot 01:00 uur.

 2. Tuktuks in het Museumkwartier: Laat je rondrijden in onze tuktuks terwijl je zorgeloos het Museumkwartier verkent.

 3. Oude trams: Toon je polsbandje en reis gratis met historische trams van het Haags Openbaar Vervoer Museum uit de jaren ’20 tussen het Kerkplein en het Kunstmuseum.

Maar je bent het meeste flexibel op de fiets of ter voet

Geen beschikking tot een fiets?
Huur dan met je OV-chipkaart een OV-fiets bij Den Haag Centraal voor maar €4,15. 

We adviseren om met het openbaar vervoer of de fiets te gaan. 

Toch met de auto? Dan kan de auto terecht in de parkeergarage bij het Museumkwartier of kies een voordeliger P+R punt om vervolgens het OV naar de stad te pakken. Check denhaag.nl/parkeren voor meer informatie. 

Dat kan. Let wel op dat MNDH gefocust is op 18+, waar het programma ook voor gemaakt is.

Niet getreurd want er is in Den Haag ook een speciale museumnacht voor kinderen. Check museumnachtkids.nl voor meer informatie. 

Heb je geen ticket kunnen bemachtigen? Of kun je helaas niet meer komen? Dan verwijzen we je graag door naar het onze officiële secondary partner Ticketswap om de laatste kaartjes te (ver)kopen! 

Museumnacht Den Haag is een samenwerking tussen Stichting Haagse Museumnacht, Donkergroen creators en de deelnemende kunst- en culturele instellingen in Den Haag, Scheveningen en Voorburg. 

Staat je vraag er niet bij?
Neem contact met ons op.